Met Ecoplanet ZERO staat 2022 voor Holcim in het teken van een koolstofneutrale toekomst

Een volledig CO2-neutraal cement, even performant of zelfs nog performanter voor het merendeel van de toepassingen: dat is ECOPlanetZERO, een revolutionaire cementzak gelanceerd door Holcim. Een primeur in België bij de start van 2022.

contact

Wenst u meer informatie te ontvangen over ECOPlanetZERO? Aarzel niet om ons te contacteren.

Perscontact
Séverine Baudoin
Sales Manager | Cement
+32 478 28 18 42
severine.baudoin@holcim.com

 

Producenten, aannemers, bouwmeesters, beleidsmakers, aanbestedende overheden, eindgebruikers enz. We zijn allemaal stakeholders in een sector die meer en meer wil inzetten op duurzame oplossingen om verantwoord te bouwen. Met zijn ECOPactZERO-en ECOPactZERO+-beton was Holcim eerder al met succes de juiste weg ingeslagen. In het verlengde van zijn engagement focust de onderneming zich nu ook op zijn cementproducten: met ECOPlanetZERO zet Holcim vandaag een gigantische stap vooruit.
 

0% CO2: EEN PRIMEUR

ECOPlanetZERO is het eerste volledig CO2-neutrale cement in zakken dat op de Belgische markt wordt aangeboden. Die koolstofneutraliteit wordt bereikt door de selectie van materialen met lage milieuvoetafdruk en de optimalisatie van het productieproces, maar ook door de volledige compensatie van de onsamendrukbare CO2-uitstoot. Hoe compenseert Holcim die CO2-uitstoot? Door te investeren in gecertificeerde duurzame ontwikkelingsprojecten in samenwerking met het bedrijf CO2Logic en de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij. Dankzij onze samenwerking met de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij kunnen we in België het project ‘Treesforfuture’ (het vroegere Arboretums-project) ondersteunen. Door het ontwikkelen van nieuwe boomsoorten bereidt dit project de Belgische bossen van morgen voor op de klimaatverandering.
 

TOPKWALITEIT

Voor Holcim gaat duurzaam bouwen hand in hand met uitzonderlijke kwaliteit. Want als we echt willen dat de bouwsector zich inzet voor een duurzame toekomst, dan is het van essentieel belang dat onze baanbrekende producten zo ruim mogelijk worden ingezet. Daarom werd ECOPlanetZERO uitgerust met eersteklas eigenschappen, o.a. op het vlak van verwerkbaarheid en sterkteontwikkeling. Dit hoogperformante cement is dus perfect geschikt voor de meeste toepassingen.