Specifieke toepassingen

 

Beschrijving

Naast de typische toepassingen zijn er heel veel nevenmarkten waar onze ontgonnen & gebroken toeslagmaterialen niet uit weg te denken zijn. Wist u dat kalksteen één van de ingrediënten is voor de productie van tandpasta? Of dat men zonder kalksteen geen suiker kan maken, of glas?

Ook voor cement is kalksteen in veel gevallen de belangrijkste grondstof. De chemische eigenschappen zijn daarin doorslaggevend. Ook voor landbouwtoepassingen beschikt kalksteen over interessante chemische eigenschappen. De zwavelbetonmarkt vindt dan weer z’n gading in de chemische eigenschappen van porfier.

Decoratief zijn granulaten ook meer en meer een niet weg te denken element uit de tuin- en/of landschapsarchitectuur. Vijvers, paadjes, afscheidingen, schanskorven, … Cijfers zeggen niet altijd alles maar ze zeggen toch veel: iedere Belg consumeert jaarlijks 6,5 ton granulaat!

Product in de kijker

Zand voor gecontroleerde aanaardingen: een unieke samenstelling van verschillende zanden stelt ons in staat om een specifiek zand te produceren met uitstekende eigenschappen op vlak van thermische resistiviteit. Dit is van groot belang in kabelsleuven van hoogspannings- en/of middenspanningslijnen en komt de capaciteit van het stroomtransport ten goede.