Speciale bindmiddelen

 

De behandeling en de stabilisatie van gronden met Hydraulische Wegenbindmiddelen is bedoeld om gronden bruikbaar te maken die, zonder voorbereiding, niet de mechanische kenmerken vertonen om een verkeersweg te dragen.

De hydraulische bindmiddelen voor injecties zijn geschikt voor consolidatie van gronden en funderingen van gebouwen. De speciale bindmiddelen voor immobilisatie zijn toegepast voor de stabilisatie van restafvalstoffen en zorgen voor de reiniging in situ van verontreinigde gronden.
Door die techniek toe te passen kan men de bestaande materialen valoriseren en de bestaande natuurlijke bronnen in stand houden.

Speciale bindmiddelen van het Georoc gamma brengen concrete oplossingen op volgende gebieden :

Speciale bindmiddelen voor wegenbouw en infrastructuur

Het gebruik van onze oplossingen qua wegenbindmiddelen maken de bouw van wegen en infrastructuur voordeliger. Na een aangepaste behandeling van de natuurlijke grond, kunnen onze producten op verschillende plaatsen van de structuur opnieuw gebruikt worden, zoals in ophogingen, in baanbedden, in funderingen en onder-funderingen. Op dezelfde manier kunnen de korrelige materialen zoals zand en aggregaten met geoptimaliseerde bindmiddelen van Holcim gestabiliseerd worden op zeer doeltreffende wijze als funderingslagen in wegenbouw gebruikt worden.

Speciale bindmiddelen voor de bouwkunde

Voor specifieke technieken in geotechnische toepassingen zijn een ruime reeks van speciale bindmiddelen beschikbaar, geoptimaliseerd voor de diversiteit van eigenschappen die deze technieken vereisen. Met onze speciale bindmiddelen bieden wij oplossingen aan voor de grondinjecties (lage druk, hoge druk, ultrafijne bindmiddelen...), de slibwanden, het opvullen van de holtes ...

Speciale bindmiddelen voor milieutechnologieën

De solidificatie van slibsoorten die moeilijk te behandelen zijn en de vermindering van de uitloging van de gevaarlijke stoffen in het milieu ingevolge de immobilisatie, zijn typische toepassingen voor de speciale bindmiddelen van Holcim. Wij vinden oplossingen op maat voor de specifieke afvalstoffen, in overeenstemming met de plaatselijke en Europese milieustandaarden.