Holcim Foundation voor duurzaam bouwen

De Holcim Foundation werd in 2003 opgericht om het denken over groener, slimmer en circulair bouwen te stimuleren en te ondersteunen. Het was een van de eerste organisaties die de belangrijkste beginselen voor een duurzame gebouwde omgeving definieerde en promootte. De Stichting wil architecten, ingenieurs en planners bewust maken van hun rol in het bereiken van een duurzame toekomst.

Daarom organiseert de Holcim Foundation regelmatig conferenties om kennis en oplossingen onder een zo groot mogelijk publiek te verspreiden. Om de twee jaar organiseert de Stichting ook de Holcim Awards, die innovatieve projecten en concepten in de duurzame bouw beloont. Deze internationale wedstrijd belicht de belangrijke rol die architectuur, techniek en stedenbouw spelen bij het bouwen aan een duurzamere toekomst.

Het is een wereldwijde wedstrijd, waarbij de winnaars worden geselecteerd door onafhankelijke jury's van internationale deskundigen in vijf regio's (Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific). De inzendingen worden beoordeeld op basis van de vier doelstellingen voor duurzaam bouwen die de Stichting heeft vastgesteld. Het totale prijzengeld bedraagt 1 miljoen dollar.

Alle informatie over de Holcim Foundation voor duurzaam bouwen en de Holcim Awards vindt u hier

Wilt u deelnemen aan de belangrijkste wedstrijd op het gebied van duurzaam ontwerp? Klik hier

 

Gold, Europe, 2017–2018

Logistics Framework in Belgium
Adaptable structure for a garbage collection company
Lieven De Groote, Ana Castillo, Annekatrien Verdickt, Jan Terwecoren - TETRA architecten
Brussels, Belgium

Silver, Europe, 2011–2012

City hall and civic center recycled from former factory
Carlos Arroyo - Carlos Arroyo Arquitectos, Madrid, Spain and 1 more author
Oostkamp, Belgium

Acknowledgement prize, Europe, 2008–2009

Low-cost residence on industrial site
Edward Weysen - Weysen De Baere, Gent, VLG, Belgium and 1 more author
Ghent, Belgium