Gebonden mengsels

 

Beschrijving

Twee van onze groeves zijn voorzien van een mengcentrale om ook ter plaatse hydraulisch gebonden mengsels voor onder meer funderingen en/of onderfunderingen te produceren. Een beknopt gamma van de meest courante gestabiliseerde toepassingen voorziet zowel de kleine als grote aannemer van wat de markt vraagt.

De groeve te Doornik, Carrière du Milieu, is uitgerust met een installatie bestaande uit 6 voorraadbunkers voor granulaten en 2 silo’s voor bindmiddelen. Men produceert er gebonden mengsels volgens de eisen op de Franse markt. Dit is op basis van de relatie tussen de directe treksterkte enerzijds en de elasticiteitsmodulus anderzijds. Als bindmiddel gebruikt men geen cement, wel de hydraulische wegenbindmiddelen Doroport S en Doroport HF.

Ook de groeve te Ermitage is uitgerust met een menginstallatie. Er zijn 5 voorraadbunkers voor granulaten en 1 silo voor bindmiddelen. Als bindmiddel wordt ook hier een hydraulisch wegenbindmiddel gebruikt uit het Doroport gamma. Net zoals in Doornik draagt het gebruik van dit type bindmiddelen draagt bij tot een langere verwerkbaarheidsduur. Het gamma aan gebonden mengsels te Ermitage speelt in op de behoeftes van de klant.

Het gebruik van zelf geproduceerde bindmiddelen in combinatie met de rechtstreekse bevoorrading van onze centrales met eigen granulaten maken van Holcim België een competitieve speler op de markt. Het gebruik van hydraulische wegenbindmiddelen brengt een ruime actieradius met zich mee. Bent u toch eerder op zoek naar een specifiek cementgebonden mengsel, dan vindt u dit ongetwijfeld in het gamma van onze betoncentrales