Doorgroeien bij Holcim

Holcim onderscheidt zich door zijn engagement op het vlak van leren en ontwikkeling. De best mogelijke krachten aantrekken, prestaties genereren en talenten ontwikkelen zijn de sleutels van ons succes.

Via een individueel ontwikkelingsplan kan iedere werknemer zijn vaardigheden ontwikkelen en zijn vooruitgang stroomlijnen binnen het bedrijf. Deze per individu opgestelde plannen vormen de basis van een jaarlijks trainingsplan per activiteitsbranche. Alle opleidingsvormen komen in aanmerking: trainingen op maat, nationale en internationale seminaries, projectdeelnames, enz. Deze ontwikkelingsacties maken de uitwisseling mogelijk met collega's van andere sites en van andere landen.

We stimuleren ook de mobiliteit tussen afdelingen, nationaal en zelfs internationaal. Zo kunnen we onze medewerkers tal van gevarieerde ontwikkelingskansen bieden. De internationale mobiliteit is een reële carrièremogelijkheid voor onze getalenteerde en goed presterende medewerkers. Een dergelijke keuze brengt natuurlijk eisen mee op persoonlijk, professioneel en familiaal vlak waar we rekening mee houden en die we bespreken met de kandidaten.
 

Integratie

Behalve het professionele aspect, is het voor Holcim ook belangrijk dat iedere medewerker zich goed voelt bij ons. Daarom wordt voor elke nieuwe collega een integratieplan opgesteld bij het begin van de job.
 
Het is ook mogelijk dat er een mentor (peter of meter) wordt aangesteld om de nieuwe medewerker de eerste maanden te begeleiden.
 
We nodigen de nieuwe medewerker ten slotte ook uit om een rapport op te stellen. Hierin beschrijft hij zijn waarnemingen, zodat hij op zijn beurt bijdraagt tot de verbetering van de werking en de praktijken van het bedrijf. Dit rapport wordt besproken tijdens de integratiesessies die we jaarlijks organiseren.
 


Vraag & antwoord

Waarom zou u in dienst treden van de groep Holcim?

Werken bij Holcim België betekent deel uitmaken van een toonaangevende onderneming in de internationale cementnijverheid. Holcim België levert inspanningen voor de persoonlijke ontplooiing van zijn medewerkers en biedt hen een groot aantal mogelijkheden daartoe. Indien u wilt slagen, al uw mogelijkheden wilt benutten en ervaring wilt opdoen in de wereld van de bouw, dan bent u welkom bij Holcim België.

Hoe is de arbeidsomgeving die Holcim u biedt?

Wij bij Holcim België vinden dat het vermogen om de kennis, de waarden en de principes van de onderneming over te brengen, de werkelijke waarde van een multinationale groep is. Door middel van een globale samenwerkingsdynamiek, die het werk in teamverband en de uitwisseling van goede praktijken stimuleert, kunnen wij onze klanten sneller en efficiënter helpen. Onze multiculturele omgeving en onze open bedrijfscultuur bevorderen de groei, de vernieuwing en de communicatie.

Welke uitdagingen biedt Holcim u?

Meewerken aan de projecten van een veeleisende en vernieuwende onderneming, die de ambitie heeft om vooruit te raken en zijn klanten optimaal te bedienen. Risico's durven nemen, onze processen en gewoonten durven herzien om een meerwaarde te creëren voor onze klanten, onze medewerkers en onze aandeelhouders.

Welke vaardigheden moet men hebben om bij Holcim te werken?

Er zijn bij Holcim heel veel kansen voor kandidaten met een wetenschappelijke of technische opleiding, maar ook administratieve en managementkennis zijn troeven. Naast het vermogen om knowhow uit te spelen, letten we in het bijzonder ook op relationele vaardigheden, de waarden die hen motiveren en vooral ook hun vermogen om dit alles in daden om te zetten. Gelieve uw kandidatuur te sturen naar onze dienst selectie en aanwervingen.

Hoe is de aanwerving bij Holcim georganiseerd?

We zoeken pas externe kandidaten als we een vacature niet intern kunnen invullen. De aanwervingen verlopen gecentraliseerd in het hoofdkantoor in Nijvel. Alle kandidaturen moeten naar het Departement Rekrutering & Selectie gestuurd worden.