Doorgroeien bij Holcim

 

Holcim onderscheidt zich door zijn engagement op het vlak van leren en ontwikkeling. De best mogelijke krachten aantrekken, prestaties genereren en talenten ontwikkelen zijn de sleutels van ons succes.

Via een individueel ontwikkelingsplan kan iedere werknemer zijn vaardigheden ontwikkelen en zijn vooruitgang stroomlijnen binnen het bedrijf. Deze per individu opgestelde plannen vormen de basis van een jaarlijks trainingsplan per activiteitsbranche. Alle opleidingsvormen komen in aanmerking: trainingen op maat, nationale en internationale seminaries, projectdeelnames, enz. Deze ontwikkelingsacties maken de uitwisseling mogelijk met collega's van andere sites en van andere landen.

We stimuleren ook de mobiliteit tussen afdelingen, nationaal en zelfs internationaal. Zo kunnen we onze medewerkers tal van gevarieerde ontwikkelingskansen bieden. De internationale mobiliteit is een reële carrièremogelijkheid voor onze getalenteerde en goed presterende medewerkers. Een dergelijke keuze brengt natuurlijk eisen mee op persoonlijk, professioneel en familiaal vlak waar we rekening mee houden en die we bespreken met de kandidaten.
 

Integratie

Behalve het professionele aspect, is het voor Holcim ook belangrijk dat iedere medewerker zich goed voelt bij ons. Daarom wordt voor elke nieuwe collega een integratieplan opgesteld bij het begin van de job.
 
Het is ook mogelijk dat er een mentor (peter of meter) wordt aangesteld om de nieuwe medewerker de eerste maanden te begeleiden.
 
We nodigen de nieuwe medewerker ten slotte ook uit om een rapport op te stellen. Hierin beschrijft hij zijn waarnemingen, zodat hij op zijn beurt bijdraagt tot de verbetering van de werking en de praktijken van het bedrijf. Dit rapport wordt besproken tijdens de integratiesessies die we jaarlijks organiseren.
 


Vraag & antwoord