Holcim België vergroot en vernieuwt volledig gamma cement

 

Naar jaarlijkse gewoonte stelt de bouwsector zijn nieuwigheden voor in het voorjaar, in aanloop en ter gelegenheid van de beurs Batibouw. Ook Holcim stelt met trots zijn volledig gamma cement voor op maandag 19 februari 2018. Door de fusie met de Lafarge groep in juli 2015 en dankzij hun gebundelde krachten, is de fabrikant en verdeler van Belgisch cement gegroeid: het assortiment is geëvolueerd en bestaat vandaag uit nieuwe ultraperformante producten voor professionals uit de sector.

Een bedrijf met oor voor zijn sector

Sinds 1911 geeft Holcim onze dagelijkse omgeving vorm met zijn producten en diensten. In België voorziet Holcim de belangrijkste spelers in de bouw- en openbare werkensector namelijk van grondstoffen. Betonmortelfabrikanten, prefabricagebedrijven, handelaren in bouwmaterialen of gespecialiseerde bedrijven maken hier deel van uit. Holcim België hecht veel belang aan de bouwsector van vandaag en morgen.

Holcim België is een bedrijf in volle evolutie en dat uit zich in de voorstelling van nieuwe producten en het updaten van zijn verpakkingen. Innovatie en onderzoek zijn belangrijke waarden in die ontwikkeling. « Dankzij de fusie met de Lafarge groep hebben we onze know-how gebundeld. Elke dag streven we naar een gamma cement dat steeds meer aan de behoeften uit de sector tegemoet komt », zegt Bart Daneels, Commercieel Directeur Cement & Marketing van Holcim België. Alle soorten cement uit het bestaande assortiment kregen een nieuwe naam en nieuwe verpakking. In de afgelopen vijf maanden heeft Holcim een intensieve communicatiecampagne uitgerold, gericht op het informeren van professionals uit de industrie. Onder meer via e-mailings en nieuwsbrieven konden de professionals de voorbije maanden de nieuwe cementzakken ontdekken.

Voor elke toepassing heeft Holcim een aangepast cement

Dankzij het uitgebreide assortiment kan Holcim voor elk toepassingsdomein een cement aanbieden. Zo beschikt de professional voortaan over een ultraperformant cement ongeacht het seizoen of het toepassingsgebied. Drie nieuwe zakken vervolledigen het bestaande gamma Holcim cementzakken: de Eco, de Magic en de White.

➢ De Classic: Holcims best verkochte cement aller tijden in een nieuwe rode zak, in papieren of plastieken versie, heet voortaan Classic. Dit cement kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden: funderingen, de fabricatie van betonplaten, dekvloeren, betonnen vloeren en constructies in gewapend beton. De Classic kan eveneens gebruikt worden voor metselwerken, bijvoorbeeld voor het optrekken van muren, om gevels te plamuren of tegels te plaatsen.

➢ De Strong: Zoals de naam doet vermoeden, is het cement erg performant, een welkome eigenschap in de winterperiode. Dankzij de Holcim Strong kan het beton of de mortel snel een voldoende druksterkte bereiken. Door het hoge Portland-klinkergehalte van Strong zijn bovendien snelle bindings- en verhardingsprocessen mogelijk, waardoor werken verrassend snel vooruitgaan. Tijdens de winter wordt Holcim Strong onder meer gebruikt voor voeg- en metselwerken. Dit type cement is ook geschikt voor de productie van prefab betonelementen.

➢ De Magic: Holcim België komt met een revolutionaire verpakking op de markt. Deze nieuwe verpakking is ontworpen om afval en stof op de werf te verminderen en draagt de naam Magic. Deze cementzak verdwijnt als bij toverslag in onzichtbare microvezels in de betonmixer dankzij de schurende werking van de aggregaten. Dankzij deze verpakking produceert de Belgische cementfabrikant geen afval meer op de werf, wat ook een belangrijke rol speelt voor het milieu. Tijdswinst, gebruiksgemak en minder afval en stof zijn de belangrijkste voordelen die deze innovatie biedt.

➢ De Eco: Dit cement, dat vroeger enkel in bulk verkrijgbaar was, wordt nu op de markt gebracht in een donkergroen en witte zak. Dit nieuwe cement draagt de naam Eco omdat het een veel kleinere CO2-voetafdruk heeft dan andere cementsoorten, tot wel 50% lager dan bij portlandcement. Het bedrijf wil zijn CO2-uitstoot de komende jaren verder verkleinen, en het Eco-cement is één van de initiatieven in die richting. Nu het cement eveneens in aparte zakken verkrijgbaar is, kunnen professionals uit de sector het ook voor kleinere werken gebruiken. Door z'n samenstelling en hogere sterkteklasse is het Eco-cement uiterst geschikt voor de realisatie van kwaliteitsbeton en in het bijzonder voor beton waar duurzaamheid en betere chemische bestandheid van belang zijn.

➢ De Fast & Strong: Het Fast & Strong cement, voortaan beschikbaar in een blauwe plastiek zak van 25 kg, wordt aanbevolen bij vriesweer wanneer professionals snel een bepaald werk zoals een reparatie moeten uitvoeren. Bijna de volledige prefabricage-industrie gebruikt het cement ook in bulk, om gewapend betonelementen en spanbetonelementen te produceren.

➢ De White: Het nieuwe White-cement, verpakt in zak, is het ultieme ingrediënt voor de productie van wit beton, dat veel gebruikt wordt voor straatmeubilair, vloerbekleding of constructie-elementen. Het is ook uiterst geschikt voor witte of gekleurde mortel die reliëf brengt op de gevels van woningen en gebouwen. Met uitzondering van periodes met extreme temperaturen, kan White van Holcim in elk seizoen gebruikt worden. Door zijn sterkteklasse van 42,5 N, is dit cement geschikt voor alle traditionele toepassingen van cement in zak, waaronder voor metsel- en legmortel en voor beton met gemiddelde of hoge druksterkte.