Holcim België bouwt verder aan zijn duurzaamheidsproces: de betoncentrales van Brussel en Merksem ontvangen het CSC-keurmerk

 

De betoncentrales van Brussel en Merksem (Antwerpen) verkregen deze zomer het CSC-keurmerk. Dit betekent dat alle schakels in de keten een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Beide betoncentrales voldoen aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze.

De Concrete Sustainability Council (CSC) werd in de schoot van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) opgericht met als doel een certificatiesysteem uit te werken gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, specifiek voor bedrijven in de beton-, cement- en granulaten sector. Dit systeem geeft inzicht in de mate waarin bedrijven op een ecologische, sociale en economisch verantwoorde manier werken. Deze internationale organisatie wordt gesteund door tal van NGO's en milieubewegingen.

Bart Daneels, CEO Holcim België: ‘’Inzetten op een continue verbetering van onze processen en het minimaliseren van onze milieu-impact maken deel uit van onze prioriteiten. Met het CSC-keurmerk gaat Holcim België nóg een stap verder.‘‘

Beton is wereldwijd nog steeds het meest gebruikte bouwmateriaal. Dit certificatiesysteem toont aan dat men met beton kan bouwen aan een duurzame, veilige en comfortabele wereld.

‘Beton is het bouwmateriaal bij uitstek en is essentieel voor de ontwikkeling van onze samenleving; we moeten er daarom alles aan doen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met deze certificering kunnen onze klanten erop vertrouwen dat het beton duurzaam geproduceerd is.‘‘

Beide centrales beschikken over het CSC Silver-keurmerk en zijn daarmee de eerste productielocaties voor stortklaar beton die gecertificeerd zijn in de 2 grootste steden van het land.

Wilt u meer weten over de CSC-certificering bij Holcim België?

Neem gerust contact op met:
Vincent Michel
Directeur Afdeling Beton
Mobile: +32 478 30 04 30
Phone: +32 67 87 66 11
vincent.michel@lafargeholcim.com

Over Holcim België
Holcim België, lid van de groep LafargeHolcim, telt meer dan 600 medewerkers, verspreid over 18 sites. Holcim België biedt een volledig gamma oplossingen aan voor de bouw van woningen en andere gebouwen, kunstwerken en wegwerkzaamheden: een compleet gamma genormaliseerd cement in bulk en in zakken; speciale bindmiddelen voor grondbehandeling, bodeminjectie en verwerking van industrieel afval; een volledig gamma van genormaliseerd stortklaar beton en mortelsoorten. BENOR beton, esthetisch beton, beton voor wegenwerken e.a., alsook kalksteen-, zandsteen- en porfiergranulaten voor allerlei toepassingen.

Over LafargeHolcim
Als wereldleider in bouwoplossingen is LafargeHolcim aan het heruitvinden hoe de wereld bouwt, om dit groener, slimmer en gezonder te maken voor iedereen. LafargeHolcim, dat op weg is om een netto zero onderneming te worden, biedt globale oplossingen zoals ECOPact, dat koolstofneutraal bouwen mogelijk maakt. Met haar circulair businessmodel is de onderneming een wereldleider in de recyclage van afval als bron van energie en grondstoffen, aan de hand van producten zoals Susteno, haar toonaangevend circulair cement. Innovatie en digitalisering vormen de kern van de bedrijfsstrategie, waarbij in meer dan de helft van haar R&D-projecten wordt gestreefd naar groenere oplossingen. De 70.000 werknemers van LafargeHolcim zetten zich in om de levenskwaliteit te verbeteren in meer dan 70 markten, en dit via haar vier bedrijfssegmenten: Cement, Ready-Mix Concrete, Aggregates en Solutions & Products.

Voor meer informatie: www.lafargeholcim.com

Contact

Vincent Michel
Directeur Afdeling Beton
Mobile: +32 478 30 04 30
Phone: +32 67 87 66 11
vincent.michel@lafargeholcim.com

 
logo nso nl