CSC Gold-certificering voor alle betonactiviteiten van Holcim. Een primeur in België

Na de steengroeven van Milieu en Leffe en de cementfabrieken in Obourg en Antwerpen, zijn nu ook de acht betoncentrales van Holcim België bekroond met het CSC Gold-label. Dankzij deze certificering kan de groep zijn engagement op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzaam beheer van hulpbronnen kracht bijzetten.

Contact

Wenst u meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met:

Laurent Leclercq
-Sales & Régional Manager RMx
+32 478 82 08 36
laurent.leclercq@lafargeholcim.com

 

Eric Fosseur
Cluster Manager RMx | Quality & Environment Manager RMx
+32 476 25 02 03
eric.fosseur@lafargeholcim.com

 

De Concrete Sustainability Council (CSC) is opgericht door het Cement Sustainability Initiative (CSI) van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Onder de leden van de CSC zijn ondernemingen, verenigingen, certificeringsinstellingen en wetenschappelijke instituten. Het certificeringssysteem dat het heeft ontwikkeld voor verantwoorde aankopen wordt – wereldwijd – erkend door de BREEAM-methode1.

Op weg naar duurzaam bouwen
Waarom is deze certificering zo belangrijk? Omdat het doel eruit bestaat een duurzamere toeleveringsketen voor beton te creëren, met een doorgedreven engagement voor de ecologische transitie. Het betreft dan ook alle spelers in de betonbouwindustrie, van de leverancier van grondstoffen – cement en granulaten – tot de producent en leverancier van stortklaar beton. Het is een wereldwijd erkende certificering die de verantwoordelijkheden en het professionalisme van een betonproducent op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidsbeheer aantoont en daarbij de sociale en kwalitatieve aspecten in acht neemt.

Een gecertificeerde onderneming ...
De CSC-certificaten werden op 10 september op de MATEXPO-beurs uitgereikt. Dit is een mijlpaal, want na het behalen van het CSC Gold-certificaat afgelopen juni voor zijn steengroeven van Milieu en Leffe en zijn cementfabrieken in Obourg en Antwerpen, is Holcim België nu het enige bedrijf op de Belgische markt dat dit certificaat kan voorleggen voor zijn gehele activiteit op het gebied van stortklaar beton. Dit is zowel een hoogtepunt als een mijlpaal in het jarenlange streven van Holcim om een belangrijke speler te zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling en een verantwoord beheer van hulpbronnen.

... Tal van begunstigde klanten
Het voordeel van deze certificering voor de klanten van Holcim? Door koolstofneutrale producten – ECOPact ZERO en ECOPact ZERO+ – aan te bieden, stelt Holcim hen in staat om te bouwen terwijl daarbij de negatieve impact van hun activiteit op het klimaat wordt tenietgedaan. Het ECOPact-assortiment wordt geproduceerd met behulp van grondstoffen met een lage milieuvoetafdruk en vervoerd met geselecteerde transportmiddelen (Euro6-voertuigen). Bovendien wordt het niet-samendrukbare deel van de CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde duurzaamheidsprojecten.
 

BREEAM: Building Research Establishment Environmental Assessment Method