Bezoek van Elio Di Rupo aan de cementfabriek in Obourg die weer op gang komt, een teken dat de bouwmarkt zich herstelt

 

Obourg, donderdag 30 augustus 2018 – Elio Di Rupo, burgemeester van Bergen, was op donderdagochtend op de site in Obourg aanwezig voor een gesprek met directie en personeel van de cementfabriek. Tijdens het bezoek werd een beeld geschetst van de huidige situatie én van de strategische vooruitzichten voor de toekomst.

Opnieuw activiteiten in de cementfabriek

De burgemeester van Bergen kon met eigen ogen zien dat de cementfabriek van Obourg weer draait. Iets meer dan een jaar na de tragische instorting van de oven is de volledige infrastructuur opnieuw operationeel. Er werd ook met het personeel gepraat: alle medewerkers lieten duidelijk blijken dat ze heel gemotiveerd zijn en uitkijken naar de toekomst.

De directie gaf toelichting bij de strategische uitdagingen voor de toekomst. Het gaat hierbij onder meer over de uitbouw van de waterwegen, de impact van prijsstijgingen voor grondstoffen en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten.

De bouwsector zorgt voor werkgelegenheid en innovaties

In een breder perspectief onderstreept dit bezoek de huidige dynamiek in de bouwsector.

Na de fusie met de Groep Lafarge in juli 2015 en dankzij die bundeling van krachten, is Holcim België groter dan ooit: het assortiment cement breidde uit en drie nieuwe zakken vulden deze winter het bestaande Holcim-gamma van cement in zakken aan.

Holcim is zich tevens terdege bewust van de uitdagingen die de sector te verwerken krijgt, met name inzake het leefmilieu. Ook hiertoe wil Holcim zijn steentje bijdragen. De lancering van de Holcim Magic-zak in januari van dit jaar is daarvan de perfecte illustratie. Die ontketende een kleine revolutie in de sector: vakmensen kunnen de Magic-cementzak in zijn geheel in de betonmolen gooien, zonder de verpakking te verwijderen. Met die gebruiksvriendelijke oplossing besparen ze heel wat tijd en ontstaat er minder afval en minder stof.

Over Holcim België

Holcim België, lid van de groep LafargeHolcim, telt meer dan 700 medewerkers, verspreid over 20 sites.

Holcim België biedt een volledig gamma oplossingen aan voor de bouw van woningen en andere gebouwen, kunstwerken en wegwerkzaamheden: een compleet gamma genormaliseerd cement in bulk en in zakken; speciale bindmiddelen voor grondbehandeling, bodeminjectie en verwerking van industrieel afval; een volledig gamma van genormaliseerd stortklaar beton en mortelsoorten. BENOR beton, esthetisch beton, beton voor wegenwerken e.a., alsook kalksteen-, zandsteen- en porfiergranulaten voor allerlei toepassingen.

Over LafargeHolcim

Met een aanwezigheid in 80 landen en activiteiten in cement, granulaten en beton, is LafargeHolcim de wereldleider inzake bouwmaterialen. De groep stelt wereldwijd 80.000 werknemers tewerk.

LafargeHolcim is binnen de sector dé referentie op R&D-vlak. De Groep staat ten dienste van bouwers van individuele woningen tot de grootste en meest complexe projecten met een brede waaier van producten met een toegevoegde waarde, innoverende diensten en integrale bouwoplossingen.

Bovendien verbindt de Groep zich ertoe duurzame oplossingen te ontwikkelen om de bouw van gebouwen en infrastructuren te verbeteren en bij te dragen aan een betere levenskwaliteit.

Perscontact:

Séverine Baudoin, woordvoerster fabriek Obourg, +32 478 28 18 42