24 mei - Persbericht ongeval Obourg op 23 mei

 

Tengevolge van de instorting van een gebouw aan het uiteinde van één van de twee ovens van onze cementfabriek op dinsdag 23 mei, heeft een firma gespecialiseerd in het doorzoeken van ingestorte gebouwen, zich in de namiddag ter plaatse begeven om één van onze collega's te vinden tussen het puin.

De specialisten werden ondersteund door de lokale hulpdiensten. Na lange en moeilijke opruimwerken gedurende de nacht, hebben de hulpdiensten de medewerker kunnen terugvinden, maar zijn overlijden moeten vaststellen. De arbeider was 34 jaar en werkte reeds 10 jaar bij Holcim. 

Het bedrijf stelt momenteel alles in het werk, met behulp van de dienst psychologische assistentie, om zijn familie, zijn naasten en collega’s te ondersteunen. 

De teams van Holcim blijven de volgende uren nauw samenwerken met de autoriteiten om op zoek te gaan naar de oorzaak van dit ongeval. 

Ondanks de emotionele impact en met de steun en de wil van de medewerkers, stelt de site van Obourg alles in het werk om de leveringen van cement aan zijn klanten zo snel mogelijk te hervatten. 

Alle gedachten van de teams van Holcim gaan uit naar de familie en naasten van de overleden collega.