Holcim België neemt Mark Desmedt BV over

● Mark Desmedt, gelegen te Grimbergen, is een leider in de recyclage van bouw- en sloopmateriaal
● Deze overname is een belangrijke stap in de ambitie van Holcim België om 2 miljoen ton bouw- en sloopmateriaal per jaar te recycleren tegen 2027
● Hiermee breidt Holcim zijn gamma van circulaire bouwoplossingen uit in België 

Op vrijdag 05 juli 2024 heeft Holcim België de overname van Mark Desmedt afgerond. Deze overname versterkt Holcim’s positie in de markt voor de recyclage van bouw- en sloopmateriaal en ondersteunt zijn strategie in deze sector. 

Holcim België, lid van de Holcim Group, biedt innovatieve, duurzame en circulaire bouwoplossingen om de bouwsector koolstofvrij te maken. In lijn met zijn ambitie biedt Holcim een antwoord op de behoefte van België aan hoogwaardige, algemeen beschikbare circulaire bouwoplossingen.
Tegen 2027 wil Holcim België elk jaar 2 miljoen ton bouw- en sloopmateriaal recycleren en valoriseren. 

Mark Desmedt is een Belgisch recyclagebedrijf, gevestigd in Grimbergen aan het kanaal Brussel-Willebroek-Antwerpen, en werd opgericht in 1989 door de familie Desmedt. Het bedrijf breidde in 2001 uit met de productie van beton en is sindsdien uitgegroeid tot een leider in de recyclage en circulaire valorisatie van bouw- en sloopmateriaal, met een jaarlijks verwerkt volume van 500.000 ton. Het bedrijf beschikt over een uitgebreide expertise in de recyclage en de toepassingen van gerecycleerde materialen. 

Morgan Malecotte, CEO Holcim België: 
"We zijn trots om de overname van Mark Desmedt aan te kondigen en de medewerkers te verwelkomen binnen de Holcim België Groep. Met deze overname versterken we onze positie als leider op de markt voor gerecycleerd bouw- en sloopmateriaal, wat in lijn is met onze ambitie.
De strategische locatie van de site in Grimbergen betekent dat we ambitieus kunnen zijn over de circulaire oplossingen die we aan onze klanten zullen aanbieden." 

Over Holcim:
Holcim is een wereldleider in innovatieve en duurzame bouwoplossingen, met een netto-omzet van 24,84 miljard euro in 2023. Gedreven door ons doel om vooruitgang te boeken voor mensen en de planeet, zijn onze 63.448 medewerkers op een missie om de bouwsector te decarboniseren en tegelijkertijd de levensstandaard voor iedereen te verbeteren. We stellen onze klanten in alle regio's in staat om beter te bouwen met minder, door een breed scala aan koolstofarme en circulaire oplossingen aan te bieden, van ECOPact en ECOPlanet tot ons circulaire technologieplatform ECOCycle®. Met innovatieve systemen, van Elevate-daken tot PRB-isolatie, maakt Holcim gebouwen duurzamer in gebruik en bevordert het energie-efficiëntie en groene renovaties. Met duurzaamheid als kern van onze strategie, zijn we op weg om een CO2-neutraal bedrijf te worden met 1,5°C-doelstellingen gevalideerd door SBTi.

Perscontact

Vincent Michel
GO4ZERO Program Director, Holcim Belgium
vincent.michel@holcim.com
Gsm +32 478 30 04 30