GO4ZERO

Image
go4zerobyholcim_2022_2000px.jpg

GO4ZERO streeft er niet alleen naar de huidige cementproductiecapaciteit veilig te stellen, maar ook een concrete oplossing te bieden in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Holcim België wil investeren in nieuwe infrastructuur om de best beschikbare technologieën te integreren en zo ongeëvenaarde operationele, economische en milieuprestaties te garanderen. De twee huidige ovens maken gebruik van krijt, waarvan de plaatselijke afzetting het einde van zijn levensduur heeft bereikt, in een proces dat bekend staat als het 'natte proces'. De geplande oven ter vervanging zal in lijn met de huidige oven een capaciteit van 6000 ton per dag bereiken. Er zal kalksteen worden gebruikt, dat rijk is aan calciumcarbonaat maar veel minder vochtig is dan krijt, in een proces dat bekend staat als het 'droge proces'. Deze omwenteling qua grondstof en technologie zal de totale CO2-uitstoot met bijna 30 verminderen.

GO4ZERO is ook de wil om te bestendigen:

Al meer dan 110 jaar een sterke lokale aanwezigheid

  • 200 rechtstreekse werknemers en bijna evenveel onrechtstreekse werknemers (onderaannemers en chauffeurs).
  • Een lokale verankering: 72% van het personeel, goed voor meer dan 200 gezinnen, woont in een straal van 20 km.
  • Een 100% Belgisch directiecomité, waaronder twee onder hen uit Bergen.
  • 85% van de productie wordt op de Belgische markt verbruikt en is van essentieel belang voor de bouwsector.
Image
go4zero_3.png
Image
go4zero_2.png

GO4ZERO, van nat naar droog proces (eerste fase): een belangrijke technologische aanpassing van een lange oven naar een verticale oven.

De wil om een belangrijke rol te blijven spelen in de ontwikkeling van de activiteiten van de Holcim-groep en een hoofdrolspeler in de sector te zijn.

Image
nl-slide-holcim-_-oorsprong-tot-2030b.jpg

Al meer dan 20 jaar bekommerd om de biodiversiteit. 

Image
go4zero_5.png
Hernieuwde biodiversiteit

 

Dank u voor uw interesse in ons GO4ZERO-project. 

 

Disclaimer :

De schema’s en afbeeldingen in de presentaties en video’s dienen louter ter illustratie en zijn onderhevig aan wijzigingen. De definitieve versies en plannen zullen in de vergunningsaanvraag worden opgenomen.