ECOPact helpt het nieuwe arca-gebouw in milaan op weg naar een leed gold-certificering

Als wereldleider op het vlak van innovatieve en ecologische bouwoplossingen, spelen onze producten een bepalende rol in de ontwikkeling van duurzame gebouwen en leefbare steden. De CO2-voetafdruk van het beton in ons ECOPact-gamma is 30 tot 100 % kleiner dan die van conventioneel beton (CEM I).

Het milieuvriendelijke ECOPact-beton is beschikbaar in alle hoeken van de wereld en speelde een bepalende rol in het Arca-project in Milaan, het nieuwe hoofdkwartier van de Gruppo CAP, die instaat voor het waterbeheer in de regio.

Speciaal voor het iconische gebouw leverde Holcim Italië een unieke ECOPact-mix met het oog op een 35 % kleinere CO2-voetafdruk van de constructies in kwestie.

Lorena Botta is architecte bij bouwbedrijf CMB en licht toe: "Arca is een heel bijzonder project. Het innovatieve gebouw werd volledig afgestemd op de behoeften van de klant. ECOPact biedt ons de mogelijkheid om aan een dagelijkse uitdaging tegemoet te komen: voldoen aan duurzaamheidscriteria die zich in de bouwsector steeds meer laten gelden."

"Onze ECOPact-mixen worden samengesteld in functie van de specifieke vereisten in elk project. Sterkte en duurzaamheid zijn bepalende eigenschappen van ECOPact, de betonmix die zich leent voor zowel eenvoudige als complexe structuren."

LUCIO GRECO| CEO VAN HOLCIM ITALIË

Holcim leverde ook 1.000 m3 Fibrèo SCC-beton, een mix die speciaal ontwikkeld werd voor de complexe gevel van het gebouw.

Ontworpen met het oog op vooruitstrevende energie-, milieu- en maatschappelijke duurzaamheidsnormen, zal het Arca-gebouw een LEED Gold-certificering behalen.

Met ons ECOPact-beton en ECOPlanet-cement hebben we de eerste wereldwijd beschikbare en koolstofarme bouwmaterialen in ons gamma. Steunend op de breedste expertise in de samenstelling van betonmixen, kunnen we onze oplossingen afstemmen op de lokale uitdagingen, voor een koolstofarm bouwproject op maat. Het Arca-gebouw is daar een mooi voorbeeld van.