SMARTDESIGN OM TE BOUWEN BETER MET MINDER
Stel je voor dat je beter kunt bouwen met minder, door materiaal alleen te plaatsen alleen plaatsen waar het nodig is. We maken gebruik van slim ontwerp en technologieën om dit werkelijkheid te maken. Oplossingen zoals 3D printen - met behulp van onze eigen reeks inkten, TectorPrint - kunnen het materiaalgebruik met wel 50% verminderen zonder in te boeten aan kwaliteit. kunnen het materiaalgebruik tot 50% verminderen zonder in te boeten aan prestaties. Innovatieve lichtgewicht vloersystemen gebruiken 50% minder materialen dan traditionele en koolstof voorgespannen betonnen (CPC) platen verminderen het materiaalgebruik met wel 80%. Ontdek hoe we de bouw koolstofvrij maken door slim ontwerp.
TECTORPRINT
TectorPrint, onze gepatenteerde reeks inkten, kan in hoge mate worden aangepast aan specifieke eisen en maakt slimmer ontwerpen mogelijk, waardoor het materiaalgebruik van een project met wel 50% kan worden teruggebracht zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Door het materiaalgebruik te optimaliseren, betekent 3D-printen met TectorPrint beter bouwen met minder en complexe structuren vermijden. Grootschalige projecten kunnen sneller worden gebouwd terwijl ook de logistiek wordt verbeterd dankzij printen op locatie. logistiek dankzij printen op locatie. 3D printen en TectorPrint spelen een essentiële rol in het aanpakken van de infrastructuurkloof. Met meer dan 1,6 miljard mensen geen toegang hebben tot adequate huisvesting en sanitaire voorzieningen 3D-printen scholen en huizen om niemand achter te laten.
MEER WINDENERGIE BENUTTEN MET 3D-PRINTEN
Holcim heeft samen met COBOD en GE Renewable Energy windturbines ontwikkeld met 3D-geprinte betonnen voetstukken die tot 200 meter hoog kunnen worden om meer windenergie te benutten. Door ter plekke te printen worden grotere bases en uiteindelijk efficiëntere windturbines mogelijk in vergelijking met traditionele systemen die transport vereisen en hun grootte beperken tot 100 meter.
MVULE GARDENS, HET GROOTSTE 3D-GEPRINTE BETAALBARE HUISVESTINGSPROJECT IN AFRIKA
Via 14Trees, onze joint venture met de Britse CDC Group plc, bouwen we Mvule Gardens, een woonproject met 52 eenheden in Kilifi, Kenia. Naar verwachting zullen tegen 2030 drie miljard mensen toegang moeten hebben tot adequate huisvesting en we zijn er trots op dat onze TectorPrint-inkt deel uitmaakt van de oplossing om de infrastructuurkloof te overbruggen.
STRIATUS, DE EERSTE 3D-BETON GEPRINTE BRUG IN ZIJN SOORT
We presenteerden Striatus op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2021. Ontworpen door Zaha Hadid Architects en ETH's Block Research Group in samenwerking met incremental3d, en mogelijk gemaakt door Holcim, vestigde Striatus een nieuwe taal voor beton die digitaal, milieuvriendelijk en circulair is door het ontwerp.
EEN INNOVATIEVE TELECOMMUNICATIE-INFRASTRUCTUUR MET 3D-PRINTEN
Met behulp van het 3D-printmateriaal van Holcim ontwikkelde het bedrijf XtreeE een prototype op ware grootte van een 12 meter hoge telecommunicatiemast in Guadeloupe. Deze post-tensioned structuur is gemaakt van Ductal®, gegoten in 3D-geprinte bekistingen. 3D-printen maakt afvalvermindering mogelijk, evenals vereenvoudigde en versnelde integratie van de verschillende elementen, van antenne tot vegetatieondersteuning.