Magic: de cementzak die op magische wijze verdwijnt in de betonmolen

8 Januari 2018
 

Zorgvuldig de cementzak openen, de zak dragen en voorzichtig de inhoud in de betonmolen gieten: dit proces is vanaf nu verleden tijd dankzij Magic, het cement in een nieuwe revolutionaire verpakking. De professional mag voortaan de Magic cementzak in zijn geheel in de betonmolen gooien zonder deze eerst uit te gieten. Tijdswinst, gebruiksgemak en minder afval en stof zijn de belangrijkste voordelen van deze innovatie voor alle professionals uit de sector.

De nieuwe verpakking van Magic, het multifunctionele cement van Holcim, is ontworpen om afval en stof op de werf te verminderen. Deze cementzak verdwijnt als bij toverslag in onzichtbare microvezels in de betonmixer dankzij de schurende werking van de aggregaten.

Dankzij deze verpakking produceert de Belgische cementfabrikant geen afval meer op de werf, wat ook een belangrijke rol speelt voor het milieu.

Ook de werkomstandigheden van de professionals op de werf worden verbeterd. “De zak produceert minder stof en bespaart werktijd uit omdat hij niet meer geopend en uitgegoten moet worden in de betonmolen”, zegt Bart Daneels, Commercieel Directeur Cement & Marketing voor Holcim België.